Bemutatkozás idegen nyelveken

Tisztelt Látogató!

Engedje, meg, hogy néhány mondatban bemutassam egyesületünket!

A  PELIKÁN  Gyermek és ifjúsági közhasznú egyesületet 2007 februárjában alapította néhány, segítőkész, szegedi fiatalember, azzal a szándékkal, hogy szociális érzékenységüket, tettvágyukat, hivatalos formába öntve, és tevékenységükkel, jó példaként elöl járva segítsen a rászoruló fiatalságnak. Az elmúlt 3 évben több alkalommal sikerült kisebb-nagyobb örömöt szereznünk sok gyereknek, s örömük láttán szüleiknek, nagyszüleiknek is. Kezdeti, apró sikereinkből erőt merítve  igyekszünk, hogy a továbbiakban is adhassunk a mindnyájunkat tápláló és életben tartó szeretetből.

Megtisztelne bennünket, ha velünk tartana.

A szeretetet megosztani, a fájdalmat pedig enyhíteni kell.

- Danielle Steel -

Egyesületünk céljai:

• Segítséget kívánunk nyújtani a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok ellátásában, a beiskoláztatásában, a pályaválasztásban, szakmai képzésben,
  • Hozzá szeretnénk járulni a társadalom gyermek- és ifjúságismeretének, az ifjúság önismeretének fejlődéséhez,
  • A nemzeti kulturális értékek megismertetése nemzetközi szinten,
  • Egyéni és csoportos támogatás, szolgáltatás nyújtása a gyermekek és fiatalok számára, segítő csoportok és tanácsadás által
  • A gyermekek és a fiatalok iskolán kívüli nevelésének és művelődésének támogatása és szervezése,
  • Ifjúsági képzések szervezése a különböző kultúrák megismerése megfelelő információ és tájékoztató előadások révén.
  • A testi-lelki egészség megőrzése sportrendezvények és sportfoglalkozások szervezésével és mentális tanácsadással

Kérjük, hogy támogassa Egyesületünket és ajánlja fel adójának egy százalékát, amivel segít kitűzött céljaink elérésében, köszönjük!

Adószámunk: 18478413-1-06

Pénzbeli felajánlásaikat a 11600006-00000000-38751136 számú ERSTE bankszámlánkra várjuk köszönettel !